Kako povečati zmogljivost informacijskih sistemov

Skozi usmerjeno analizo in svetovanje lahko izboljšamo zmogljivost informacijskih sistemov, podatkovnih zbirk in aplikacij, s čimer posledično vplivamo na najboljši možen izkoristek vloženih sredstev in omejimo potrebo po nadgradnjah strežnikov.

Zmogljivost podatkovnih zbirk je mogoče doseči s pomočjo kvalitetno oblikovane podatkovne zbirke (database design) ter ustrezno konfiguracijo (optimizacijo) podatkovne zbirke, vključno z ustrezno oblikovanimi indeksi.

Optimizacija podatkovnih zbirk

Optimizacija podatkovnih zbirkPri težavah z odzivnostjo informacijskih sistemov se rešitve v večini primerov iščejo v strojni opremi. Tako se mnogokrat izvajajo stroškovno zahtevne posodobitve in nadgradnje strojne opreme, kjer pa je učinek majhen in ne pomaga konkretno k izboljšanju odzivnosti.

Eden izmed glavnih razlogov za slabo odzivnost podatkovnih zbirk in posledično informacijskih sistemov so neprimerni indeksi. Prava rešitev tako leži v optimizaciji programske opreme, torej v konfiguraciji različnih parametrov podatkovnih zbirk, izboljšavi starih indeksov in morebitni uvedbi novih; šele zadnja opcija pa je uvedba ustrezne gruče DB2 strežnikov oz. “cluster” okolja za paralelizacijo obdelave zahtevkov, ki so usmerjeni na podatkovno zbirko.

HADR

Optimizacija podatkovnih zbirk predstavlja stroškovno najbolj ugodno in trajnostno naravnano rešitev, ki pa zahteva visok nivo znanja. Slednje je s stroškovnega vidika v veliki večini primerov bolj racionalno kot nepremišljena uvedba dodatne strojne opreme, ki blaži le posledice, ne pa vzroka težav (slednje se tako lahko kmalu ponovijo v še večjem obsegu).

V podjetju MZR del optimizacije podatkovnih zbirk izvajamo v obliki svetovalnih storitev, drugi del pa preko izobraževanja sistemskega kadra naših strank, trajnostna kombinacija obojega pa je ključna za optimalno delovanje podatkovnih zbirk na dolgi rok.

Izobraževanja za izboljšanje performans podatkovnih zbirk so na voljo po dogovoru, na lokaciji podjetja MZR v Radovljici ali, v primeru večjega števila udeležencev, na lokaciji naročnika.

Za vse dodatne informacije, nasvete in napotke, nas pokličite na 04 530 40 60, ali kontaktirajte preko spletnega obrazca.

Advertisements

Zapišite svoje sporočilo

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s