Slovenci raje nakupujemo doma

Izvleček raziskave, ki sta jo opravila MOSS in SOZ, dokazuje, da slovenski spletni uporabniki nakup raje opravijo v domačih spletnih trgovinah. Razlika je precejšnja, saj je nakupov v domačih, slovenskih spletnih trgovinah kar dvakrat več kot v tujih.

Spletno nakupovanje SlovencevOmenjena raziskava razkriva, da Slovenci še vedno raje nakupujemo v fizičnih trgovinah, informacije pa največkrat poiščemo na spletu. Iz raziskave lahko razberemo tudi, da splet močno vpliva na nakupno odločitev, tudi v Sloveniji. Časi tiskanih medijev so mimo, najbolj vroče iskalno sredstvo, tudi ko gre za nakupovanje, pa so spletni iskalniki. Torej je podjetje, ki nima spletne strani ali spletne trgovine, precej manj konkurenčno. Prisotnost na spletu je tako za vsako podjetje nujna.

Najhitreje rastoča oblika prodaje

Spletno nakupovanje predstavlja najhitreje rastočo obliko nakupov (ali prodaje) v Evropski uniji in ima še veliko potenciala, tako v svetu kot v Sloveniji. Zadnje raziskave kažejo, da je spletno nakupovanje v izjemnem porastu tudi pri nas.

In zakaj bi se podjetje, kot je vaše, odločilo za spletno trgovino?

Zato, ker po zadnjih podatkih sodeč nekaj več kot 70 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov opravlja nakupe v domačih spletnih trgovinah. Spletni potrošniki so prek spleta najpogosteje kupili knjige in športno opremo.

7 kategorij, v katerih so spletni potrošniki najpogosteje nakupovali, so:

  • maloprodaja;
  • tehnologija;
  • živila in izdelki za nego telesa;
  • avtomobili in rezervni deli;
  • prosti čas in zabava;
  • potovanje;
  • finance in nepremičnine (le ta naj bi imela še posebej velik potencial).

Na podlagi teh podatkov se nam odpre širok nabor idej, kako načrtovati spletne aktivnosti vašega podjetja. Vsa podjetja bi morala svoje izdelke ali storitve predstavljati na čimbolj viden način. Splet predstavlja tak način. Izkoristite ga!

Za vse dodatne informacije, nasvete in napotke, nas pokličite na 04 530 40 60, ali kontaktirajte preko spletnega obrazca.

Advertisements

Zapišite svoje sporočilo

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s